Schouw & Co.-virksomhed ser stort potentiale i vindmølleindustrien og køber hovedparten af svensk virksomhed

HydraSpecma, som er ejet af industrikonglomeratet Schouw & Co., køber nu vinddivisionen i den svenske industrikoncern Ymer Technology. Schouw & Co. forventer stor fremgang inden for vindmølleindustrien i de kommende år, og med købet af vinddivisionen styrker HydraSpecma sin position som systemleverandør til virksomheder i vindmøllesegmentet.

Vindmølleindustrien står fra 2024 over for massiv vækst, og vinddivisionen i Ymer Technology, der har hovedsæde i Silkeborg, er stærkt positioneret til at tage del i denne udvikling. Det er årsagen til, at Schouw & Co.-virksomheden HydraSpecma nu køber vinddivisionen, der udgør ca. 80 procent af den svenske industrikoncern Ymer Technology. Med overtagelsen styrker HydraSpecma sin position som en førende leverandør til vindmølleindustrien inden for udvikling og produktion af systemer til køling, smøring, filtrering og pitchregulering samt af slanger og rørledningsartikler.

Her komplementerer de to virksomheder hinanden på en række områder: HydraSpecma er specialiseret i smørings- og filtreringssystemer samt pitchhydraulik, mens Ymer Technology har køling og konditionering af vindmøllers naceller som det primære forretningsområde. Begge virksomheder er førende inden for deres felt:

– Jeg er meget tilfreds med, at vi er nået til enighed med Ymer Technology om en købsaftale. Der er ingen tvivl om, at HydraSpecma i fremtiden bliver en endnu mere betydningsfuld leverandør til vindmølleindustrien, som vi ser et stort potentiale i. Behovet for vedvarende energi bliver kun større i de kommende år, og her spiller etableringen af flere vindmølleparker naturligvis en stor rolle. HydraSpecma og Ymer Technology er på hver deres område førende leverandører til vindmølleproducenter, og ved at forene kræfterne kan HydraSpecma i fremtiden levere totalløsninger til kunderne, siger Jens Bjerg Sørensen, der er administrerende direktør i Schouw & Co.

Større fokus på totalløsninger

HydraSpecmas direktør, Morten Kjær, ser store perspektiver i investeringen, fordi HydraSpecma og Ymer Technology ligner hinanden på flere områder:

– Vi udmærker os begge inden for service excellence og har et fleksibelt og globalt produktionsapparat, som gør os til en stærk samarbejdspartner. Sammen er vi klar til at sikre vores kunder de bedste totalløsninger hele vejen fra prototypeudvikling til serieproduktion, og vi er overbeviste om, at vi som følge af opkøbet bliver endnu stærkere på dette område i fremtiden, siger Morten Kjær, der er adm. direktør i HydraSpecma.

Han tilføjer, at HydraSpecma og Ymer Technology gennem mange år har været leverandører til førende vindmølleproducenter, men markedet har oplevet et stigende behov for konsolidering, og for HydraSpecma er det et naturligt skridt at øge de aktiviteter, der retter sig mod vindmølleindustrien.

Schouw & Co. forventer betydelig vækst

HydraSpecma har været en del af Schouw & Co. siden 1988 og er et eksempel på, hvordan Schouw & Co. foretager langsigtede investeringer i industrivirksomheder og udvikler dem til at blive endnu stærkere. Købet af Ymer Technologys vinddivision skal ses i lyset af industrikonglomeratets strategi om betydelig vækst i de kommende år.

– På trods af usikkerhed i verden holder vi snuden i sporet og går målrettet efter at udvikle vores virksomheder, så de bliver endnu stærkere, end de er i dag. Vi oplever generelt stigende efterspørgsel – ikke mindst fra vindmølleindustrien, der vil vokse massivt i de kommende år. Derfor passer opkøbet hos Ymer Technology perfekt ind i vores strategi, forklarer Jens Bjerg Sørensen.

HydraSpecma bliver det fortsættende selskab og vil fortsat have hovedsæde i Danmark. HydraSpecma Group og Ymer Technologys vinddivision beskæftiger henholdsvis 1.300 og 180 medarbejdere og har produktionsfaciliteter i Asien, Europa samt Nord- og Sydamerika.

 

Om Schouw & Co.

Schouw & Co. blev etableret i 1878 og er i dag et af Danmarks største industrikonglomerater. Koncernen omsatte i 2021 for 24,2 milliarder kroner og havde en indtjening på 2,2 milliarder kroner (EBITDA).

Schouw & Co. har seks forretningsområder fordelt på virksomhederne BioMar, Fibertex Personal Care, Fibertex Nonwovens, GPV, HydraSpecma og Borg Automotive. Schouw & Co. har en meget lang investeringshorisont og udvikler virksomhederne gennem værdiskabende, aktivt og langsigtet ejerskab.

Schouw & Co. er noteret på Nasdaq Copenhagen. Læs mere på www.schouw.dk.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222

 

Del