Schouw & Co. vinder PwC's regnskabspris for bedste årsrapport

”Schouw & Co. har udarbejdet den bedste årsrapport blandt de børsnoterede virksomheder i large cap uden for C25 og blandt de unoterede virksomheder og vinder ’Regnskabsprisen+ 2018’. Årsrapporten byder på let tilgængelig information om en meget omfattende forretning, hvilket gør den til den bedste årsrapport i kategorien.”

Således indledes en pressemeddelelse her til morgen på PwC’s hjemmeside.

CFO Erik Weimar Rasmussen modtog i går på vegne Schouw & Co. ’Regnskabsprisen+ 2018’, da en professionel, uafhængig og bredt sammensat dommerkomité ved en kåring hos PwC i Hellerup hædrede Schouw & Co. for deres 2017 årsrapport. Dommerkomitéen bemærkede, at Schouw & Co. havde arbejdet med at gøre beskrivelsen af en omfattende og varieret forretning let tilgængelig. Årsrapporten blev derfor kåret til den bedste i kategorien – og en god kilde til inspiration for andre.

Ved prisoverrækkelsen udtalte dommerkomitéen: ”På trods af at Schouw & Co. er et konglomerat, er det lykkedes virksomheden at give en ensartet og uddybende behandling af hele forretningen. Det er særligt prisværdigt, da det kan være vanskeligt at skabe en rød tråd gennem årsrapporten for et konglomerat”.

Dommerkomitéen påpegede, at Schouw & Co. generelt havde udarbejdet en flot og læsevenlig årsrapport, hvor hele forretningen inkluderes, og hvor regnskabsdelen er af høj kvalitet med gode og omfattende regnskabskommentarer, som understøtter og forklarer udviklingen i tallene, og at der er tale om en årsrapport med høj informationsværdi for en meget diversificeret virksomhed.

Dommerne roste den klare målopfølgning i årsrapporten og bemærkede, at Schouw & Co. guider regnskabslæseren godt igennem virksomhedens investeringsmodel, der i årsrapporten illustreres med en oversigt over målsætningerne med det aktive ejerskab af porteføljevirksomhederne, herunder Schouw & Co.’s rolle, strategi og strategiske målsætninger.Dommerkomitéen understregede, at Schouw & Co.’s gennemgang af forventninger til fremtiden er særdeles velbeskrevet, idet der er opstillet forventninger til både omsætning og EBITDA for hver porteføljevirksomhed sammenholdt med de tilsvarende realiserede tal for både sidste og forrige år.

Endvidere fremhævede dommerkomitéen årsrapportens omtale af både den økonomiske udvikling i året samt forretningsudvikling og forventninger i hver enkelt porteføljevirksomhed, og det faktum at der også oplyses om investeringernes værdiskabelse og vækstmuligheder.

Dommerkomitéen vurderede, at der er god balance mellem grafik og tekst gennem hele årsrapporten, og at anvendelsen af en progress-bar øverst på alle sider i årsrapporten giver et godt overblik, og gør det let at navigere i den elektroniske årsrapport.

”Vi er naturligvis meget stolte over tildelingen af prisen og er også glade for, at det nye format af vores årsrapport er blevet godt modtaget af læserne. Åbenhed og troværdig kommunikation er en integreret del af den måde, vi driver konglomeratet på”, udtaler adm. direktør Jens Bjerg Sørensen.

Om Regnskabsprisen+

Bag bedømmelserne af virksomhederne står en uafhængig dommerkomité, som PwC er sekretariat for. Vinderen findes blandt de 10 største ikke-børsnoterede virksomheder og large cap-selskaber uden for C25, som aflægger årsrapport efter IFRS (og har offentliggjort sin årsrapport senest den 1. maj), og hvis årsrapport udmærker sig særligt inden for tre udvalgte temaer.

Del