Schouw & Co. køber dansk elektronikproducent

Schouw & Co. køber nu den danske elektronikproducent GPV International i Tarm for 400 millioner kroner. Herved etablerer det danske industrikonglomerat et nyt vækstben med et betydeligt internationalt vækstpotentiale inden for elektronikindustrien.

Schouw & Co. i Aarhus, der blandt andet ejer industrivirksomhederne BioMar, Fibertex Personal Care, Fibertex Nonwovens og Hydra/Specma, udvider nu sin virksomhedsportefølje med opkøbet af den danske elektronikproducent GPV med hovedsæde i Tarm og produktion i Tarm, Aars og Bangkok i Thailand.

GPV er Danmarks største EMS-producent (Electronic Manufacturing Services) og er en betydelig spiller på det nordeuropæiske marked:

- GPV er en internationalt anerkendt elektronikvirksomhed, der har været igennem nogle udfordrende år, men som nu er tilbage på sporet – godt hjulpet på vej af en solid og loyal kundeportefølje, siger adm. direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co. og fortsætter: - Vi etablerer os nu inden for en ny branche og vil på sigt via en kombination af organisk vækst og forhåbentlig yderligere opkøb skabe et nyt vækstben på lige fod med koncernens øvrige virksomheder.

Vækstpotentialet skal indfries via en transformationsproces, som Schouw & Co. typisk anvender og som tidligere har resulteret i markant vækst af porteføljevirksomheders omsætning og indtjening. Det handler blandt andet om aktivt ejerskab via industri- og udviklingsmæssig knowhow samt tilførsel af den nødvendige kapital.

Jens Bjerg Sørensen har som altid et langt sigte og vil blandt andet investere i en udbygning af GPVs globale tilstedeværelse. I dag er virksomheden repræsenteret i Danmark og Thailand, og ifølge Jens Bjerg Sørensen vil det være oplagt at etablere sig også på den anden side af Atlanten for at være tættere på det amerikanske marked.

GPV er allerede i dag leverandør til nogle af de allerstørste internationale OEM-producenter inden for cleantech, instruments & industry, medico, marine & defence, og det er denne position, der nu skal udbygges:

- Det globale EMS-marked har en værdi af 500 milliarder euro og en vækstrate på 5-7 procent om året. Væksten er blandt andet drevet af, at flere og flere OEM-producenter indleder strategiske samarbejder med EMS-producenter om udvikling og produktion af elektroniske komponenter, der ikke er OEM-producenternes core business. Samtidig ser vi, at store dele af industrien er fokuseret på Internet of Things og Big Data, og også her har GPV en stor berettigelse. Det er en af årsagerne til, at virksomheden har formået at fastholde kunder der er blandt verdens største og dygtigste virksomheder inden for deres nicher, fortsætter Jens Bjerg Sørensen.

GPV er specialiseret inden for både elektronik og avanceret mekanik og har derfor en konkurrencefordel sammenlignet med rene elektronikproducenter. Virksomheden producerer fortrinsvis specialløsninger i små serier og med en høj grad af fleksibilitet. Det kan være både elektroniske delløsninger og færdige produkter (box-build). I alt fremstiller GPV omkring 5.500 elektronikprodukter til omkring 300 internationale kunder.

GPV International var tidligere en del af GPV Industri, der gik i betalingsstandsning i 2009. GPV International blev på daværende tidspunkt udskilt som den sunde del af koncernen og har i den mellemliggende periode kunnet fortsætte sin udvikling. Virksomhedens omkring 1.000 medarbejdere omsatte i 2015 for ca. 850 millioner kroner og havde en indtjening på knap 80 millioner kroner (EBITDA):

- Siden rekonstruktionen i 2009 har vi arbejdet målrettet på at trimme GPV, så virksomheden i dag står som en fokuseret og profitabel spiller på det nordeuropæiske EMS marked, siger adm. direktør i GPV Bo Lybæk og fortsætter: - Vi er meget glade for, at der nu er kommet afklaring om det fremtidige ejerskab, og ikke mindst at der er tale om en ejer, der har en ambition om at udvikle virksomheden med henblik på en langsigtet vækst.

Bo Lybæk, der har været adm. direktør i GPV siden 2008, fortsætter under Schouw & Co.’s ejerskab:

- Vi har stor tillid til, at Bo Lybæk og den øvrige ledelse er de rette til at føre vækstplanerne ud i livet. De har de seneste år stået for at bringe GPV tilbage på sporet, har betydelig erfaring fra branchen og har markante ambitioner på virksomhedens vegne, slutter Jens Bjerg Sørensen.


Om GPV International

GPV International er en dansk industrikoncern, der blev grundlagt i 1961. Virksomheden var indtil 2009 en del af børsnoterede GPV Industri, der gik i betalingsstandsning. GPV International fortsatte herefter som et selvstændigt selskab og har i perioden fokuseret på kerneforretningen og udbygget den internationale forretning. GPV omsatte i 2015 for ca. 850 mio. kr. og beskæftiger omkring 1.000 medarbejdere i Tarm og Aars i Danmark samt Bangkok i Thailand.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222
  • Bo Lybæk, adm. direktør, GPV International, tlf. dir. +45 2128 8797
Del