Schouw & Co. indleder samarbejde med Schneider Electric om vedvarende elektricitet til over 40 fabrikker i Europa

Industrikonglomeratet Schouw & Co.s mere end 40 fabrikker i Europa skal i fremtiden udelukkende købe el fra vindmøller og solceller for at reducere udledning af drivhusgasser. Derfor har Schouw & Co. netop indgået en aftale med en af verdens førende specialister i vedvarende energi, Schneider Electric, om at indgå en Power Purchase Agreement, som skal bidrage til, at industrikoncernen kan reducere udledningen af drivhusgasser markant inden 2030 og samtidig nedbringe omkostningerne til energi.

Det danske industrikonglomerat Schouw & Co. har igangsat et projekt, der skal hjælpe med at indfri målsætningen om at reducere udledningen af drivhusgasser i hele koncernen med 35% (scope 1 og 2) inden 2030. Schouw & Co. har et mål om fremadrettet at købe elektricitet fra vindmøller og solceller til at dække energibehovet på sine mere end 40 fabrikker i Europa. Det er årsagen til, at koncernen nu har lavet en samarbejdsaftale med Schneider Electric, som er en global specialist i energioptimering, med henblik på at indgå en Power Purchase Agreement, der skal sikre vedvarende elektricitet til de mange fabrikker i Europa.

Aftalen indebærer, at Schneider Electric skal hjælpe Schouw & Co. med at indkøbe vedvarende elektricitet fra nyetablerede vindenergi- og solcelleprojekter i Europa. Schouw & Co. forpligtiger sig på den måde til at udbygge vind- og solenergikapaciteten i Europa. Og da alle virksomhederne i Schouw & Co.s portefølje skal indgå i aftalen, er der tale om en ganske betragtelig mængde elektricitet på årsbasis.  

Partnerskabet med Schneider Electric betyder, at Schouw & Co.s førende industrivirksomheder, BioMar, Fibertex Personal Care, Fibertex Nonwovens, GPV, HydraSpecma og Borg Automotive får leveret vedvarende elektricitet samtidig med, at deres omkostninger til el falder, hvis de nuværende elpriser via en Power Purchase Agreement fortsætter.

– Hos Schouw & Co. har vi sat en klar strategisk retning for en grøn omstilling af vores seks industrivirksomheder, så deres klimapåvirkning vil falde markant i de kommende år. Vores målsætninger indebærer blandt andet, at vi vil reducere udledningen af drivhusgasser betydeligt inden 2030, og vores samarbejde med Schneider Electric, som er førende på netop dette område, er et meget væsentligt bidrag til at nå det mål. Jeg er glad for, at vi i Schouw & Co. bidrager til etablering af nye vedvarende energiprojekter i Europa, og at vi øger andelen af vedvarende energi i vores koncern markant, siger Jens Bjerg Sørensen, der er adm. direktør for Schouw & Co.

Schneider Electric ser også store perspektiver i samarbejdet.

– Det er en ære at samarbejde med Schouw & Co. om deres rejse mod at sænke udledningen af drivhusgasser og deres mål om at benytte mere vedvarende energi i Europa. Schouw & Co. har en imponerende portefølje af virksomheder, der har inspirerende klimamål, og vi er glade for at støtte deres indsats, siger Fabien Chene, Vice President Sustainability Solutions for Schneider Electric.

Schouw & Co. foretager langsigtede investeringer i industrivirksomheder og har ambitiøse målsætninger om vækst i de virksomheder, som er en del af koncernens portefølje. Selv om virksomhederne vil øge produktionen i de kommende år, skal en lang række initiativer sikre, at hele koncernens udledning af drivhusgasser reduceres. Blandt andet er der på flere af virksomhedernes fabrikker i blandt andet Malaysia og Thailand allerede opsat mere end 10.000 m2 solceller, og samarbejdet med Schneider Electric om indgåelse af en Power Purchase Agreement i Europa er endnu en vigtig brik i den samlede indsats.

Schouw & Co. og Schneider Electric forventer at underskrive en konkret aftale om etablering af et nyt vedvarende energiprojekt i løbet af 2023.

 

Om Schouw & Co.

Schouw & Co. blev etableret i 1878 og er i dag et af Danmarks største industrikonglomerater. Koncernen omsatte i 2021 for 24,2 milliarder kroner og havde en indtjening på 2,2 milliarder kroner (EBITDA).

Schouw & Co. har seks industriben fordelt på virksomhederne BioMar, Fibertex Personal Care, Fibertex Nonwovens, GPV, HydraSpecma og Borg Automotive. Schouw & Co. har en meget lang investeringshorisont og udvikler virksomhederne gennem værdiskabende, aktivt og langsigtet ejerskab.

Schouw & Co. er noteret på Nasdaq Copenhagen. Læs mere på www.schouw.dk.

 

Om Schneider Electric

Schneider Electrics formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer, så vi alle kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On.

Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet. Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder.

Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende proces- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services. Vi er de mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystemer af partnerskaber, der er åbne, og som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, inkluderende og styrkende.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  •          Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222
  •          Schneider Electric Media Relations, e-mail Global.pr@se.com

 

 

Del