Schouw & Co. bliver large cap-selskab

Schouw & Co.’s markedsværdi er fordoblet på godt to år og lyder aktuelt på over 12 milliarder kroner. Fra nytår rykker det succesfulde danske industrikonglomerat op blandt aktiemarkedets største som large cap-selskab.

Med en aktuel markedsværdi på over 12 milliarder kroner hører Schouw & Co. til blandt Danmarks mest værdifulde selskaber. Den aktuelle aktiekurs giver selskabet en markedsværdi, der rækker til en rangering omkring nr. 35 blandt de børsnoterede selskaber på Fondsbørsen i København, og fra nytår bliver Schouw & Co. så et large cap-selskab:

- Vi har haft en solid udvikling de seneste 5-10 år, og det har investorerne i stigende grad fået øjnene op for, hvilket blandt andet har resulteret i stigende aktiekurser. Vi gør dog det samme, som vi altid har gjort – nemlig at fokusere på langsigtet og stabil vækst, siger adm. direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co.

Fondsbørsen vurderer hvert år i november, hvem der kvalificerer sig til de enkelte indeks. Forudsætningen for at blive optaget i large cap-indekset er, at den gennemsnitlige markedsværdi de seneste 12 måneder ligger over en milliard euro, og det har Schouw & Co. gjort siden nytår 2015:

- Vi er stolte over at rykke et niveau op, fordi det viser omverdenen, at vi bevæger os i den rigtige retning. Vi forventer dog ikke, at det ændrer investorernes eller omverdenens syn på os, men det er klart, at det øger bevågenheden omkring de ting, vi laver, og det er positivt, fortsætter Jens Bjerg Sørensen.

Aktiekursen i Schouw & Co. er steget nærmest uafbrudt siden marts 2009, hvor kursen var under 70 kroner til en lukkekurs i fredagens handel på 508. Det svarer til en stigning på over 600 procent.

Udgangspunktet er danske industrivirksomheder

Schouw & Co. består i dag af fem store virksomheder, som ejes 100 procent, samt to mindre delejede virksomheder. Målt på omsætning er BioMar den største. Virksomheden er en af verdens største producenter af fiskefoder og forventes i 2016 at omsætte for ca. 8,5 milliarder kroner. Herefter følger Fibertex Personal Care, der er verdens femtestørste producent af spunbond/spunmelt til hygiejneindustrien, med en omsætning i 2016 på omkring 1,8 milliarder kroner. Søstervirksomheden Fibertex Nonwovens forventes i 2016 at omsætte for mere end 1,3 milliarder kroner og er blandt Europas førende producenter af nonwovens. Hydra/Specma forventer en omsætning på ca. 1,7 milliarder kroner i 2016 og er tredjestørst i porteføljen. Endelig har 2016 budt på et tilkøb af den danske elektronikvirksomhed GPV, som forventes at bidrage med en omsætning på mellem 625 og 675 millioner kroner i de ni måneder af 2016, som virksomheden indgår i koncernen. 

Samlet set forventes Schouw & Co. at omsætte for ca. 14 milliarder kroner i 2016 og forventer et resultat før skat på mere end 1,5 milliarder kroner. Jens Bjerg Sørensen ser koncernens resultater som et tydeligt bevis på, at danske industrivirksomheder trods et højt omkostningsniveau kan være yderst konkurrencedygtige:

Det er vigtigt at være på forkant med udvikling, innovation og langsigtede investeringer i de industrier og regioner, hvor væksten kommer fremover. Vi tror på, at virksomheder baseret på et stærkt værdigrundlag via langsigtede strategier og investeringer kan opnå rigtig stærke positioner i en globaliseret verden. Vi er dedikerede ejere af førende danske industrivirksomheder, som vi udvikler gennem et værdiskabende, aktivt og langsigtet ejerskab, fortsætter Jens Bjerg Sørensen.

Med baggrund i den positive udvikling har Schouw & Co. oparbejdet en solid økonomisk platform, og investeringslysten er måske større end nogensinde. Det gælder både kapacitetsinvesteringer og opkøb til de eksisterende virksomheder i porteføljen samt afsøgning af muligheder for nye virksomhedsopkøb.

Schouw & Co. har næppe tidligere investeret så massivt inden for samme år. I begyndelsen af 2016 blev købet af Specma for 640 millioner kroner gennemført, og senere i januar blev købet af GPV for 400 millioner kroner offentliggjort. I løbet af året har BioMar været i fuld gang med udvidelse af kapaciteten i Norge, en investering, der samlet beløber sig til ca. 350 millioner kroner, og Fibertex Personal Care har annonceret en investering på 400 millioner kroner i udvidelse af produktionen i Malaysia. I august købte Hydra/Specma den kinesiske industrivirksomhed Etola China og senest i november blev det annonceret, at BioMar via sit kinesiske joint-venture købte fiskefoderproducenten Haiwei.

Schouw & Co. udsender årsrapport for 2016 den 10. marts 2017.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  •          Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. 86 11 22 22
     

Om Schouw & Co.

Schouw & Co. er et af Danmarks største industrikonglomerater med en forventet omsætning i 2016 på ca. 14 milliarder kroner og et forventet EBIT på 965-1.030 millioner kroner. Virksomheden er først og fremmest kendt for sit langsigtede og aktive ejerskab af porteføljevirksomhederne.

Schouw & Co.’s portefølje består af:

  • BioMar (100%): Blandt verdens største producenter af fiskefoder
  • Fibertex Personal Care (100%): Verdens femte største producent af spunbond/spunmelt nonwovens til hygiejneindustrien
  • Fibertex Nonwovens (100%): Blandt Europas førende producenter af nonwovens til industrielt brug
  • Hydra/Specma (100%): Nordens førende hydraulik-leverandør til industrien 
  • GPV (100%): Danmarks største EMS-producent af elektronik og avanceret mekanik
  • Xergi (50%): En af Europas førende leverandører af nøglefærdige biogasanlæg
  • Incuba Invest (49%): Østjysk udviklings- og ventureselskab

Læs mere på www.schouw.dk

Del