Hydra/Specma køber industrivirksomheden Etola China og styrker sin platform i Asien

Hydra/Specma overtager den kinesiske industrivirksomhed Etola China fra finske Etola Group. Herved bliver Hydra/Specmas produktplatform i Asien stærkere og mere komplet blandt andet med egen rør- og slangeproduktion.


Skjernvirksomheden Hydra-Grene, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co. i Aarhus, har tredoblet sin størrelse de seneste 12 måneder. Med virkning fra årsskiftet 2015/2016 købte Hydra-Grene den svenske hydraulik-virksomhed Specma, og nu foretager den succesfulde hydraulik-koncern endnu et opkøb, der fremadrettet giver en samlet omsætning i størrelsesordenen 1,8 milliarder kroner.

Hydra/Specma overtager med virkning fra 1. september 2016 Etola China, der er en industrivirksomhed, som producerer smøre-, køle- og filtreringssystemer til industrigear og minedrift samt rør og slanger til vand, hydraulikolie og gearolie. Virksomheden er etableret i 2005 og er ejet af den finske industrigruppe Etola Group:

- Vi er meget tilfredse med nu at være nået til enighed med Etola Group om overtagelsen af deres datterselskab i Kina. Vi har samarbejdet med Etola China i flere år og har gode relationer til både ejere, ledelse og flere medarbejdere i virksomheden. Virksomheden passer strategisk meget fint ind i vores samlede setup og understøtter vores mål om at være tilstede med fuldskala produktion i Kina, fortæller adm. direktør Erik Lodberg og fortsætter: - Vi har fået en god aftale, hvor vi blot overtager lager og produktionsfaciliteter til markedsværdi. Samtidig overtager vi en betydelig kundedatabase og den lokale forankring, som vil have stor værdi for os.

Af tekniske årsager overtages Etola China i to tempi. 90 procent af aktierne overtages i år, mens de resterende 10 procent følger senere. Etola China lægges dog allerede i år ind i Hydra/Specmas kinesiske aktiviteter, der herefter får en meromsætning på 60 millioner kroner og yderligere 60 medarbejdere. Herefter har Hydra/Specma to fabrikker i Kina med strategisk god beliggenhed: Én i Tianjin nær Beijing, hvor flere af verdens førende vindmølleproducenter har fabrikker, og én i Shanghai-området med hovedaktiviteter inden for hydrauliksystemer til marinekraner og trucks.

- Det er helt afgørende for os at være tilstede på de markeder i verden, hvor vores kunder har deres aktiviteter, og vi har netop en strategi om at følge med vores største OEM kunder ud i verden. Det gælder ikke mindst inden for vindindustrien, hvor vi har en stor del af vores omsætning, og derfor er placeringen i Tianjin, hvor flere af de toneangivende vindmølleproducenter har deres aktiviteter, helt perfekt, siger Erik Lodberg.

Han siger supplerende, at både vindindustrien og andre OEM-producenter i stigende grad efterspørger konsoliderede leverandører og tætte samarbejdspartnere. Hydra/Specmas samlede kinesiske aktiviteter står særdeles stærkt som systemleverandør af både slange- og rørkits samt smøre-, køle- og filtreringssystemer til vindmølleindustrien og den tunge industri.

Hydra/Specma modtog tidligere på året Eksportforeningens prestigefyldte Exporter of the Year-pris for sine internationale succeser. Fremadrettet bliver Kina - udover hjemmemarkederne i Danmark og Sverige - Hydra/Specmas største eksportmarked med en samlet omsætning i størrelsesordenen 170 millioner kroner og 120 medarbejdere. Kunderne er primært europæisk baserede, men der er også en række lokale kinesiske virksomheder på kundelisten.


Hydra/Specma er førende i Norden inden for hydraulik til industri og blandt de førende i verden inden for hydrauliske løsninger til vindindustrien. Virksomheden omsætter i 2016 for cirka 1,7 milliarder kroner og har 1.000 medarbejdere globalt. Hydra/Specma lagerfører mere end 40.000 hydraulikkomponenter – lige fra fittings og slanger til ventiler, pumper og motorer, og er udover Europa også repræsenteret i både Americas og Asien.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • Adm. direktør Erik Lodberg, Hydra/Specma, mobil +45 40 31 88 00
    Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. 86 11 22 22
Del