HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor i Göteborg

Det svenske ben i HydraSpecma foretager nu en markant udvidelse af produktionen i Sverige. Samtidig etableres nyt svensk hovedsæde i Göteborg.

Hydraulikvirksomheden HydraSpecma, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., foretager nu en investering på ca. 60 millioner kroner i etablering af ny produktion og nyt hovedsæde for den svenske del af virksomheden i Göteborg.

Mens den danske del af HydraSpecma er blandt de førende leverandører af hydraulik til vindmølleindustrien, er den svenske del storleverandør til produktion af kørende materiel og er i dag en uundværlig samarbejdspartner for lastbilproducenter såsom Volvo, Scania, MAN, Renault m.fl.:

- Vi har de seneste år oplevet en markant stigende efterspørgsel efter hydraulikprodukter til de store internationale svenske kunder og har alene i første halvår 2019 åbnet nye fabrikker i både Polen og Finland. Senere på året åbner vi også en ny joint venture-fabrik i Indien, forklarer adm. direktør for HydraSpecmas svenske aktiviteter Morten Kjær og fortsætter: - Nu ser vi et stort behov for at udvide produktionen i Sverige, og det er glædeligt, at vi nu kan sætte det i gang.

Den svenske del af HydraSpecma har i dag produktion og hovedsæde centralt placeret i Göteborg og har ikke mulighed for at udvide her. Derfor har virksomheden nu erhvervet en 18.000 kvadratmeter stor grund tæt på motorvejen og Göteborg Landvetter Airport, og her skal der opføres en topmoderne produktion og logistikenhed samt R&D- og testfaciliteter. De nye bygninger bliver også samtidig hovedsæde for det svenske bens knap 900 medarbejdere på verdensplan:

- Med investeringen vil vi fremtidssikre virksomheden, der blev grundlagt i Göteborg for 101 år siden. Produktion i Sverige skal – som i Danmark – anvende state-of-the-art-teknologi for at være konkurrencedygtig med lavtlønsregioner. Derfor anvender vi de nyeste principper inden for automation og LEAN, og fabrikken vil også opnå den avancerede IATF 16949-certificering, der er nødvendig for at være Tier 1-leverandør til automobilindustrien, siger Morten Kjær og fortsætter:

- Vi har i dag testfaciliteter til levetidstests af hydraulikslanger, fittings m.v., og vi har også mulighed for at simulere hydraulikslangernes funktion i en fremtidig applikation og herved reducere time-to-market for vores samarbejdspartnere. Det inkluderer også brug af Virtual Reality-testrum, hvor kunderne blandt andet kan afprøve montage af ikke-færdigudviklede produkter.

Han siger supplerende, at HydraSpecma allerede i dag tilbyder kunderne Rapid Prototyping via 3D print, og at det er et af de områder, som HydraSpecma forventer sig meget af i de kommende år.

HydraSpecma har i 1. halvår 2019 øget sin omsætning med syv procent til 1,1 milliarder kroner. Samtidig er resultat før skat vokset med ikke mindre end 24 procent til 78 millioner kroner, og hos Schouw & Co. er adm. direktør Jens Bjerg Sørensen ikke et øjeblik i tvivl om virksomhedens potentiale:

- HydraSpecma har en unik position inden for hydraulikmarkedet blandt andet som underleverandør til vindmølleindustrien og automobilindustrien. Derfor er det oplagt at investere i vækst, når vores kunder oplever en stabil og høj aktivitet, siger han.

HydraSpecma havde i 2018 en omsætning på to milliarder kroner, hvoraf Specmas omsætning udgjorde knap 1,2 milliarder kroner.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • Adm. direktør Morten Kjær, HydraSpecma i Sverige, mobil +46 722 06 04 17
  • Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. 86 11 22 22
Del