Hydra-Grene udnævnes til årets eksportvirksomhed i Danmark

Hydraulik-virksomheden Hydra-Grene i Skjern, der er ejet af Schouw & Co., har netop modtaget Eksportforeningens prestigefyldte Exporter of the Year-pris. Hydra-Grene får prisen for sin evne til at vækste og tage markedsandele i udlandet.

Schouw-virksomheden Hydra-Grene er i dag blevet udnævnt til årets eksportvirksomhed af Eksportforeningen. Prisen blev overrakt af Eksportforeningens direktør Ulrik Dahl og modtaget af adm. direktør Erik Lodberg fra Hydra-Grene på vegne af virksomheden og medarbejderne.

Exporter of the Year-prisen er blevet uddelt hvert år siden 2012 og gives til virksomheder, der har vist en innovativ tilgang til eksport, har oplevet markant fremgang over en årrække, og som har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme dansk eksport. Disse kriterier lever Hydra-Grene i høj grad op til:

- Hydra-Grenes resultater viser, hvordan en strategisk tilgang og dyb forståelse for kundernes udfordringer kan skabe eksportsuccesser. Kombineret med en stor villighed til gennem netværk at dele erfaringer og sparre med andre eksportvirksomheder gør det Hydra-Grene til en velfortjent modtager af prisen, siger Ulrik Dahl.

Hydra-Grene omsatte i 2015 for godt 600 millioner kroner, hvilket er den højeste omsætning nogensinde, mens EBIT steg med 30 procent til 78 millioner kroner.

I det hele taget har Hydra-Grene stået for en solid og stabil vækst de seneste mange år. Det skyldes ikke mindst eksport af produkter til vindmøllekunder over hele verden, og at Hydra-Grene arbejder strategisk med eksport:

- Eksport udgør en stigende del af vores forretning og i 2015 rundede eksportandelen 30 procent. For os er det ganske enkelt naturligt at tænke eksportmuligheder i forhold til alle vores produkter, siger adm. direktør Erik Lodberg fra Hydra-Grene og fortsætter: - Vi er derfor meget stolte over prisen fra Eksportforeningen, som vi først og fremmest ser som en anerkendelse af den indsats, vores medarbejdere yder for at sikre den bedst mulige løsning til den enkelte kunde.

Som et led i Hydra-Grenes udvikling overtog virksomheden sidste år den store svenske hydraulikkoncern Specma AB for 650 millioner kroner. Specma er omtrent dobbelt så stor som Hydra-Grene og tilsammen rummer de to skandinaviske virksomheder et enormt potentiale – ikke mindst på eksportområdet:

- Hydra-Grene er inde i en meget positiv udvikling, og vi er glade for den anerkendelse, som Eksportforeningen nu kommer med. Med købet af Specma har vi styrket vores position på det vigtige skandinaviske marked og har samtidig øget vores globale tilstedeværelse. Det har skabt et stærkt fundament for yderligere vækst i vores eksportandel, pointerer adm. direktør i Schouw & Co., Jens Bjerg Sørensen.

Tilstede ved dagens overrækkelse i Skjern var Eksportforeningen, repræsentanter fra Hydra-Grene, repræsentanter fra Schouw & Co. samt borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Iver Enevoldsen.

Fakta om Eksportforeningen og Exporter of the Year
Eksportforeningen er en nonprofit, medlemsejet og medlemsdrevet forening med knap 600 medlemmer. Foreningen har hvert år siden 2012 uddelt prisen Exporter of the Year til virksomheder, der har gjort sig særligt bemærket på eksportområdet. Prisen gives til en virksomhed, der er kendetegnet ved:

  • Innovation mht. eksport og global afsætning
  • Ekstraordinær vækst i eksporten
  • Ekstraordinær indsats for at fremme dansk eksport
  • At være foregangsmænd i forhold til at styrke Eksportforeningens netværk

Vinderen i 2015 blev Hydra-Grene, der sammen med seks andre danske virksomheder var nomineret til prisen. Tidligere vindere er VIKING Life-Saving Equipment, Desmi og Resolux

Del