Fibertex Personal Care køber printvirksomhed

30/10 2014

Danske Fibertex Personal Care har købt de resterende 85% af Innowo Print, der er Europas førende inden for direkte print på nonwovens. Fibertex Personal Care var medstifter af virksomheden i 2007, og købet understreger vigtigheden af at kunne tilbyde kunderne specialiserede produkter og services.

Fibertex Personal Care, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., har øget ejerandelen i Innowo Print fra 15% til 100%.

- I Fibertex Personal Care producerer vi forholdsvis standardiserede produkter i meget stor volumen, og derfor er det meget vigtigt for os konstant at kunne levere en ensartet høj kvalitet og yde en god service til vores kunder. Print direkte på nonwovens er et område, hvor vi kan differentiere os i markedet og tilbyde en komplementerende service ud over vores kerneprodukt. Købet af Innowo Print er derfor en vigtig strategisk satsning for os, forklarer Mikael Staal Axelsen, adm. direktør i Fibertex Personal Care.

Fibertex Personal Care var med, da Innowo Print i 2007 blev etableret i Ilsenburg i Tyskland. De første kunder kom gennem Fibertex, men efterfølgende har Innowo Print fået en selvstændig kundeportefølje og opbygget et etableret brand i markedet. Virksomheden, der i dag er førende i Europa inden for sin niche, råder over to tryklinjer, og den tredje er under installation. Omsætningen forventes i 2014 at være i størrelsesordenen DKK 50 millioner.

Det har aldrig ligget i kortene, at Fibertex Personal Care skulle overtage Innowo Print, men de to tidligere majoritetsaktionærer ønskede at sælge. - Fibertex Personal Care vil gerne kunne tilbyde kunderne inden for hygiejneindustrien specialiserede produkter og services, og derfor fandt vi i fællesskab en god løsning på det fremadrettede ejerskab, fortæller Carsten Pedersen, der er direktør i Innowo Print og en af de to tidligere majoritetsaktionærer.

Carsten Pedersen fortsætter sit engagement i Fibertex Personal Care, hvor han i fremtiden blandt andet skal undersøge mulighederne for at etablere printproduktion i Asien. - Vi oplever en betydelig interesse fra vores asiatiske kunder og har igennem længere tid ønsket at afdække potentialet. Nu har vi i Fibertex Personal Care de bedst tænkelige forudsætninger for den opgave, siger Mikael Staal Axelsen.

- I alle virksomhederne i Schouw & Co. arbejdes der på at etablere stærkere og tættere forhold til kunderne. At Fibertex Personal Care nu som en integreret del af forretningen kan tilbyde print direkte på nonwovens er et helt konkret udtryk for, at vi fokuserer på at opbygge gode og langvarige forhold til kunderne frem for udelukkende at sælge produkter til den billigste pris, udtaler adm. direktør fra Schouw & Co., Jens Bjerg Sørensen.

Schouw & Co. offentliggør regnskab for 3. kvartal 2014 den 3. november 2014.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Adm. direktør Fibertex Personal Care, Mikael Staal Axelsen tlf. +45 722 99 722
Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222

Del