Fibertex Personal Care investerer yderligere 400 millioner kroner i Malaysia

Den danske nonwoven-gigant etablerer nu endnu en produktionslinje i Malaysia til servicering af det voksende asiatiske hygiejnemarked. Investeringen er på 400 millioner kroner og udvider virksomhedens kapacitet i Asien med over 20 procent.

Fibertex Personal Care med hovedsæde i Aalborg foretager nu endnu en vækstrettet investering i sin position på det globale marked for spunbond. Virksomheden har i dag en kapacitet på 120.000 ton årligt fordelt på 50.000 ton i Danmark og 70.000 ton i Malaysia. Det svarer til ca. 10 procent af verdens forbrug.

Fibertex Personal Care investerer nu 400 millioner kroner i en kapacitetsudvidelse i Malaysia. Det sker med henblik på at følge væksten på det asiatiske marked:

- Fibertex Personal Care har en meget solid position på det asiatiske marked, som vi nu udbygger med den nye investering. Vi var i 2002 en af de første globale producenter, der etablerede sig i Asien, og det har vi stadig gavn af i dag, hvor vi er blandt de tre største i regionen og eksempelvis den absolut største ikke-japanske leverandør til Japan, siger koncerndirektør Mikael Staal Axelsen fra Fibertex Personal Care.

Hovedproduktet er spunbond og spunmelt, der produceres som metervare og anvendes som en vigtig bestanddel i bleer, hygiejnebind og inkontinensprodukter. Her hører Fibertex Personal Care til blandt de førende i kraft af sit høje niveau af service, innovation og kvalitet, hvilket blandt andet har ført til en række leverandørpriser fra Procter & Gamble, Ontex og Kimberly Clark.

Og der er meget, der taler for, at timingen af investeringen i det asiatiske marked er rigtig. For mens forbruget af hygiejneprodukter i den vestlige verden kun viser en moderat årlig stigning på 1-2 procent, ser det helt anderledes ud i Asien. Flere og flere mennesker i de sydøstasiatiske lande, Kina og Indien opnår en indkomst, så der er råd til at fokusere mere påden personlige hygiejne. Det resulterer i et asiatisk marked, der vokser med omkring 10 procent om året.

Fibertex Personal Care har i dag i alt 7 produktionslinjer, og den 8. og nye linje bliver den 5. i Malaysia. Der er dog ikke plads til yderligere udvidelser på det eksisterende site i Nilai, og derfor etablerer Fibertex Personal Care et nyt site ca. 25 km. syd for det eksisterende. Her vil der være plads til i alt 4-5 linjer, og der er således taget højde for fremtidige udvidelser:

- På det nye site vil vi få endnu mere fokus på value added og forædling af eksisterende produkter. Forbrugerne og dermed industrien ønsker hygiejneprodukter, der er lettere, blødere og med pænere strukturer, og vi er meget langt fremme i det forædlingskapløb, der efterhånden fylder meget i vores branche, siger Mikael Staal Axelsen.

Den nye produktionslinje vil være i fuld drift i midten af 2017, og hos industrikonglomerat Schouw & Co., der ejer Fibertex Personal Care, er der store forventninger til yderligere indfrielse af virksomhedens Asien-potentiale:

- Vi er privilegerede ved, at vi har råd til at tænke langsigtet, og at vi kan gennemføre investeringerne med den helt rigtige timing. Det er helt afgørende for den høje lønsomhed, som vi naturligvis forventer, når vi investerer i en kapacitetsudvidelse som denne, siger adm. direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co. og fortsætter: - Det er 3 år siden, at vi sidst har udvidet i Malaysia, og med den nuværende udvikling i markedet er vi overbeviste om, at det er det helt rigtige tidspunkt at sætte investeringen i gang.

 Fibertex Personal Care havde i 2014 en omsætning på knap 1,8 milliarder kroner, og genererede et resultat på 171 millioner kroner (EBIT). Investeringen i Malaysia ændrer ikke på forventningerne til 2016.

 

 For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222
  • Mikael Staal Axelsen, Group CEO, Fibertex Personal Care, tlf. +45 7229 9700, mobil +45 4070 4188
Del