Fibertex Nonwovens overtager nybygget spunlacing-fabrik i USA

AALBORG, Danmark — Fibertex Nonwovens, et helejet datterselskab af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., erhverver en nyetableret state-of-the-art spunlacing-produktionsvirksomhed i Gray Court, South Carolina.

Det nye produktionsanlæg giver Fibertex Nonwovens, der er en af Europas førende producenter af ikke-vævede tekstiler, et strategisk vigtigt fundament for yderligere vækst på det nordamerikanske marked. Anlægget har en årlig kapacitet på 14.000 tons. Med i købet følger ca. 20 hektar industriareal, hvilket giver attraktive muligheder for fremtidig ekspansion. Den nyerhvervede fabrik i South Carolina er et strategisk godt supplement til Fibertex Nonwovens' eksisterende fabrik i Illinois.

- Vi vil udnytte fordelene ved nu at have Fibertex Nonwovens produktionsfaciliteter på de vigtigste markeder i Europa, Afrika, Syd- og Nordamerika, siger Jørgen Bech Madsen, adm. direktør for Fibertex Nonwovens. Samtidig vil vi fuldt ud udnytte vores globale muligheder inden for produktudvikling, som har bidraget til nogle af de nyeste teknologiske gennembrud. Vi ser derfor et stort potentiale i at investere i yderligere vækst.

Sælgeren er den tyrkiske nonwovens-producent, Mogul, som etablerede produktionsanlægget i South Carolina i 2016. South Carolina-fabrikken har en produktionslinje med den nyeste spunlacing-teknologi, der er en forholdsvis avanceret produktionsmetode, hvor fibrene i de ikke-vævede tekstiler sættes sammen ved hjælp af vandstråler under meget højt tryk. Fibertex Nonwovens har mange års erfaring med denne teknologi, som i stigende grad benyttes i nonwovens-industrien verden over.

- Vi har fået muligheden for at købe produktionsanlægget, da Mogul ønsker at fokusere på sit MadalineTM-produkt og nye innovative nonwovens i Tyrkiet, siger Madsen. Produktionslinjen er bygget i efter state-of-the-art produktionsprincipper og kører i dag allerede i kommerciel drift. Ved at købe virksomheden sparer vi tid og penge i forhold til en greenfield-investering i Nordamerika, hvor markedet i øjeblikket er i hurtig vækst.

Om Fibertex Nonwovens

Fibertex A/S blev overtaget af Schouw & Co. i 2002 og blev med virkning fra 1. januar 2011 delt op i to søsterselskaber, henholdsvis Fibertex Nonwovens A/S og Fibertex Personal Care A/S.

Fibertex Nonwovens er førende producent af nonwovens, dvs. ikke-vævede tekstiler, der anvendes inden for mange forskellige produktområder, blandt andet bilindustrien, møbelindustrien, byggebranchen, til geotekstiler og i nichebrancher.

Fibertex Nonwovens er 100% ejet af Schouw & Co. og har hovedkontor i Aalborg, hvor virksomheden blev etableret i 1968. Virksomheden omsætter for ca. 1,6 milliarder kroner (2018) om året og har – ud over den nye nordamerikanske enhed – produktionsenheder i Danmark, Brasilien, Frankrig, Tjekkiet, Tyrkiet, USA og Sydafrika og har salgsdatterselskaber i Frankrig, Portugal og Spanien.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • Administrerende direktør Jørgen Bech Madsen, Fibertex Nonwovens, +45 96 35 35 35
  • Administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., +45 86 11 22 22

 

Del