Fibertex Nonwovens køber virksomhed i USA

24-10-2014

Danske Fibertex Nonwovens har købt den amerikanske virksomhed Non Woven Solutions, og får hermed en attraktiv indgang til det nordamerikanske marked. Købet er et naturlig skridt i den strategiske udvikling for Fibertex Nonwovens, der i de seneste år har oplevet gradvis stigende efterspørgsel uden for Europa.

Fibertex Nonwovens, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., har etableret sig i USA ved at købe den Chicago-baserede virksomhed Non Woven Solutions (NWS). Handlen, der også omfatter køb af en tidligere lejet ejendom, har en størrelse (Enterprise Value) på USD 25 millioner, og vil være en vigtig platform i den fremtidige vækst og udvikling.

- Købet af NWS er et vigtigt strategisk skridt for os. I de seneste år er Fibertex Nonwovens fokuseret mere og mere på specialprodukter blandt andet til komposit- og automobilindustrien, og her er NWS et perfekt match, forklarer adm. direktør Jørgen Bech Madsen fra Fibertex Nonwovens. - Det er en tendens i bilindustrien, at en stadig stigende andel af de amerikanske biler bliver produceret på europæisk platforme. I Europa leverer vi ikke direkte til bilproducenterne, men til de store internationale underleverandører, og de kunder har igennem længere tid udtrykt ønske om, at vi også kan tilbyde vores knowhow og ekspertise i Nordamerika. Med købet af NWS får vi netop mulighed for at følge vores kunders ekspansion i Nordamerika, og samtidig adgang til en række nye forretningsområder med stort udviklingspotientiale.

NWS, der blev stiftet i 2007, har de seneste år haft tocifrede vækstrater, og i 2013 var omsætningen knap DKK 100 millioner. Virksomheden råder over to produktionslinjer, der ud over materialer til komposit- og automobilindustrien også producerer nonwovensprodukter til sårbehandling, filtrering, madrasser og bygge- og anlægsindustrien.

Den nuværende ledelse i NWS består af meget erfarne branchefolk og fortsætter i Fibertex-ejerskabet. Tom Leineberg, der er blandt grundlæggerne af NWS, er meget glad for, at der er fundet en langsigtet ejer, der har planer om at accelerere udviklingen af virksomheden: - Fibertex Nonwonvens er en innovativ virksomhed med meget stærke relationer til automobilindustrien, og sammen med NWS’s nuværende produktions- og kundebase er der gode muligheder for at fortsætte den succesfulde udvikling af det nordamerikanske marked.

Fibertex Nonwoven fokuserer i større og større grad på at udvikle nonwovens-materialer, der indgår som en nødvendig og naturlig del af kundernes produktion. Den solide portefølje af nye projekter og produkter, som i de seneste kvartaler har løftet indtjeningen i Fibertex Nonwovens, forventes også på sigt at kunne få effekt på det nordamerikanske marked.

- Fibertex Nonwovens har gennemgået en markant transformation de seneste år, og jeg er meget tilfreds med virksomhedens udvikling. Der skal ikke forventes synergier på omkostningssiden ved købet af NWS, men omsætningen i Fibertex Nonwonvens øges med ca. 10% og vi får en markant indgang på det amerikanske marked, siger adm. direktør fra Schouw & Co., Jens Bjerg Sørensen.

Schouw & Co. offentliggør regnskab for 3. kvartal 2014 den 3. november 2014.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Adm. direktør Fibertex Nonwovens, Jørgen Bech Madsen tlf. +45 40 55 86 08
Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. +45 87 34 58 24

Del