Fibertex Nonwovens foretager strategisk køb i Tyrkiet

Fibertex Nonwovens, der er 100 procent ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., overtager tyrkiske Ribateks nonwovens-aktiviteter. Herved får Fibertex Nonwovens en kærkommen udvidelse af sin produktionskapacitet samt en styrket adgang til det voksende tyrkiske marked.

 

Fibertex Nonwovens, der er en af Europas førende producenter af nonwovens-tekstiler, køber den tyrkiske producent Ribateks nonwovens-aktiviteter. Handlen tilfører Fibertex Nonwovens en stærk produktionsplatform inden for den såkaldte spunlacing teknologi.

Spunlacing er en produktionsmetode, hvor de ikke-vævede tekstiler nåles af vandstråler under meget højt tryk. Fibertex Nonwovens mestrer allerede denne teknologi hos sit franske datterselskab, men en stigende efterspørgsel betyder, at der er behov for at udvide kapaciteten:

- Vi er glade for nu at være nået til enighed med Ribateks ejere om køb af virksomhedens spunlacing-aktiviteter. Vi har samarbejdet med Ribatek i en længere periode og kender virksomheden som en stabil og dygtig producent af højt specialiserede produkter, forklarer adm. direktør hos Fibertex Nonwovens, Jørgen Bech Madsen, og fortsætter: - Vi ser en stigende efterspørgsel efter tekstiler, der er produceret efter spunlacing-metoden, og derfor stod valget mellem at bygge en ny produktionslinje på en af vores eksisterende fabrikker eller at overtage en eksisterende produktion. Vi valgte det sidste – ikke mindst på grund af Ribateks høje kvalitet og strategisk vigtige geografiske placering.

Ribatek er placeret i byen Cerkezkoy i den vestlige del af Tyrkiet knap 100 km nordvest for millionbyen Istanbul. Her er der let adgang til kompetent arbejdskraft og råvarer, men Fibertex Nonwovens får gennem Ribatek også en styrket adgang til det vigtige tyrkiske marked samt Vestasien og Mellemøsten:

- Vi ser et stort potentiale i at udvikle virksomheden yderligere og udvide vores afsætning mod øst. Spunlace-produkterne er blødere og mere ensartede end vores traditionelle nonwovens-tekstiler og er derfor meget velegnede til avancerede anvendelser i automobilsektoren, til industrielle anvendelser samt til produktion af blandt andet vådservietter og andre hygiejne-produkter, fortsætter Jørgen Bech Madsen.

Ribatek blev etableret i 2006 og råder over to relativt nye højteknologiske produktionslinjer med en samlet kapacitet på 8.000 tons om året. Hos Schouw & Co. i Aarhus vurderer adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, at virksomheden passer godt ind i både Schouw & Co. og i Fibertex Nonwovens:

- Vi har haft kig på Ribatek i et stykke tid og er meget tilfredse med, at handlen nu er faldet på plads. Købet tilfører os både den nødvendige kapacitet, som vi mangler på den korte bane, og giver os nogle strategiske udvidelsesmuligheder med en længere tidshorisont. Vi forventer således, at Ribatek vil bidrage positivt til vores europæiske konsolidering, siger han. 

Købet af aktiviteterne forventes at have virkning fra 2. november 2015, og vil ikke have nogen nævneværdig indflydelse på resultatforventningerne til 2015. I 2016 forventes købet at forøge omsætningen i Fibertex Nonwovens med 50-100 millioner kroner og i løbet af et par år forventes den tyrkiske enhed at generere en overskudsgrad, der er på niveau med det øvrige Fibertex Nonwovens.


Fakta om Fibertex Nonwovens

Fibertex A/S blev overtaget af Schouw & Co. i 2002 og blev med virkning fra 1. januar 2011 delt op i to søsterselskaber, henholdsvis Fibertex Nonwovens A/S og Fibertex Personal Care A/S.

Fibertex Nonwovens er førende producent af nonwovens, dvs. ikke-vævede tekstiler, der anvendes inden for mange forskellige produktområder, blandt andet bilindustrien, møbelindustrien, byggebranchen, til geotekstiler og i nichebrancher.

Fibertex Nonwovens er 100% ejet af Schouw & Co. og har hovedkontor i Aalborg, hvor virksomheden blev etableret i 1968. Virksomheden omsætter for cirka 1,2 milliarder kroner om året og har – ud over det nytilkomne tyrkiske ben – produktionsenheder i Danmark, Frankrig, Tjekkiet, USA og Sydafrika, og har salgsdatterselskaber i Frankrig, Portugal og Spanien.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • Administrerende direktør Jørgen Bech Madsen, Fibertex Nonwovens, tlf. 96 35 35 35

  • Administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. 86 11 22 22
Del