BioMar vil bygge ”net zero” foderfabrik på Island

En af verdens største producenter af kvalitetsfoder til fiske- og rejeopdræt, danske BioMar, har indgået en aftale med den islandske fiskerikoncern Sildarvinnslan om i fællesskab at opføre en ny foderproduktion på Island. Det er ambitionen, at anlægget skal opnå ”net zero” udledning fra egen produktion, og BioMar træder med aftalen ind på det islandske marked som den eneste globale fodervirksomhed.

Den danske fiskefodervirksomhed BioMar, der er ejet af Schouw & Co., tager nu endnu et ambitiøst vækst- og bæredygtighedsskridt. BioMar har netop underskrevet en hensigtserklæring med den islandske fiskerikoncern Sildarvinnslan om opførelse af en ny fiskefoderproduktion, der bliver det første af sin art i Island. Det er ambitionen, at anlægget skal opnå ”net zero” fra egen udledning:

Som en central del af vores strategi har vi en målsætning om at udvide vores forretning til nye geografiske områder sideløbende med, at vi fører vores bæredygtighedsambitioner ud i livet. Partnerskabet med Sildarvinnslan giver en fantastisk mulighed for at gøre begge dele og at bidrage til væksten i den islandske industri lokalt og på en bæredygtig måde, siger Carlos Diaz, CEO i BioMar.

Carlos Diaz siger supplerende, at Sildarvinnslan er et ideelt match, da partnerskabet blandt andet giver mulighed for at udnytte biprodukter fra Sildarvinnslans øvrige forarbejdning af fisk samt BioMars ekspertise inden for udvikling af højtydende foder og nye ingredienser. De to parter har en lang historik sammen, idet Laxá har importeret og distribueret BioMar-foder på Island i en årrække. Aftalen omfatter Sildarvinnslans Laxá produktionsanlæg og eksisterende foderaktiviteter.

Vi har haft et mangeårigt samarbejde med BioMar, der er baseret på en fuld dedikation til at drive en ambitiøs bæredygtighedsdagsorden. Vores ekspertise inden for produktion af bæredygtige marine råvarer og biprodukter samt vores fiskeforarbejdnings- og opdrætsteknologier kombineret med BioMars viden om foderproduktion vil give os mulighed for at forsyne Islands akvakulturindustri med et differentieret udbud af kvalitetsfoder, siger Gunnþór Ingvason, CEO for Sildarvinnslan.

Den islandske akvakulturindustri er vokset markant siden 2010 og er anerkendt for sit store fokus på bæredygtighed og økologisk produktion til søs. Nyere landbaserede projekter udnytter de naturlige miljøforhold ved at udnytte geotermiske kilder, og det gør Island til et ideelt sted til etablering af et ”net zero” produktionsanlæg. Samtidig kan lokal produktion give mulighed for at udnytte de tilgængelige ingredienser på Island og reducere behovet for lange importveje til Island.

Aftalen på Island understøtter den retning, som Schouw & Co. har sat for konglomeratets seks virksomheder:

Vi er bevidste om vores samfundsansvar og har sat ambitiøse bæredygtighedsmål frem mod 2030. BioMars aftale om at bygge et produktionsanlæg på Island i samarbejde med Sildarvinnslan passer perfekt ind i vores strategi, og vi ser frem til, at den nye foderfabrik bliver opført, så vi kan begynde at få læring herfra. Vi har en klar ambition om, at BioMar skal levere high-end-produkter, der øger produktiviteten og bidrager til en bæredygtig udvikling inden for den globale akvakultur, og det nye initiativ skal ses i det lys, siger CEO Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co. afsluttende.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222

 

Om Schouw & Co.

Schouw & Co. blev etableret i 1878 og er i dag et af Danmarks største industrikonglomerater. Koncernen omsatte i 2021 for 24,2 milliarder kroner og havde en indtjening på 2,2 milliarder kroner (EBITDA).

Schouw & Co. har seks industriben fordelt på virksomhederne BioMar, Fibertex Personal Care, Fibertex Nonwovens, GPV, HydraSpecma og Borg Automotive. Schouw & Co. har en meget lang investeringshorisont og udvikler virksomhederne gennem værdiskabende, aktivt og langsigtet ejerskab.

Schouw & Co. er noteret på Nasdaq Copenhagen. Læs mere på www.schouw.dk.

Om BioMar

BioMar er en af verdens største producenter af kvalitetsfoder til industrialiseret fiske- og rejeopdræt. Virksomheden er 100 procent ejet af Schouw & Co. BioMar omsatte i 2021 for 13,3 milliarder kroner og havde en indtjening på 911 millioner kroner (EBITDA).

Virksomhedens foderaktiviteter er opdelt i fire divisioner:

  • Salmon-divisionen dækker aktiviteterne i Norge, Skotland, Chile og Australien. Divisionen leverer højtydende foder til blandt andet atlanterhavslaks, stillehavslaks og ørred.
  • EMEA-divisionen dækker EMEA-området med alle de aktiviteter, der ikke vedrører laks. Divisionen omfatter fabrikker i Danmark, Frankrig, Spanien, Grækenland og Tyrkiet.
  • LatAm-divisionen dækker aktiviteterne i Latinamerika inden for rejer og fisk med undtagelse af laks. Divisionen omfatter fabrikker i Ecuador og Costa Rica.
  • Asia-divisionen dækker aktiviteterne i Asien inden for fisk og rejer. Divisionen omfatter fabrikker i Kina og Vietnam

 

Del