BioMar udvider produktionskapaciteten i Brande

Den globale fiskefodervirksomhed BioMar med hovedkontor i Danmark udvider sin produktion i Brande. Efterspørgslen efter specialiseret kvalitetsfoder er stigende, og det resulterer nu i en investering på ca. 90 millioner kroner i en 3. produktionslinje i det midtjyske.

Det går godt hos BioMar, der er blandt verdens største producenter af kvalitetsfoder til industrialiseret reje- og fiskeopdræt. Omsætningen hos den Schouw & Co.-ejede virksomhed tangerede 10 milliarder kroner i 2017, og efter nogle år med udvidelser og opkøb i Kina, Australien, Sydamerika og Norge er der nu behov for at øge kapaciteten på BioMars danske fabrik i Brande. Her blev der sidste år produceret mere end 100.000 ton fiskefoder, og kapaciteten øges med udbygningen til ca. 150.000 ton via en investering på omkring 90 millioner kroner:

"Fabrikken i Brande er vores flagskib inden for foder til arter som ørred, ål og stør samt til forskning og udvikling i foder til fiskeyngel og recirkulationsopdræt (RAS). Det er samtidig en af vores mest agile fabrikker, idet den kan omstilles til produktion af fiskefoder til mere end 40 forskellige fiskearter", fastslår adm. direktør Carlos Diaz fra hovedkontoret i Aarhus.

I 2017 blev produktionskapaciteten udnyttet maksimalt, og efterspørgslen på de europæiske markeder er stigende – særligt efter de typer af specialfoder, som produceres i Brande:

"Med en fremtidig kapacitet på omkring 150.000 ton bliver fabrikken i Brande vores største europæiske fabrik uden for laksemarkederne. Det er glædeligt, at det er en dansk produktionsenhed, der performer godt og dermed udviser høj konkurrenceevne", fortsætter Carlos Diaz.

BioMar står særdeles stærkt på forskningsområdet – herunder udvikling af recepter, der øger fiskenes næringsoptag og substituerer knappe ressourcer. Fabrikken i Brande er pioner inden for foder til yngel og recirkulationsopdræt, hvor man opdrætter fisk i et kontrolleret miljø. Denne førerposition vil nu blive udvidet med investeringen i Brande:

"Den nye produktionslinje bliver specialiseret inden for foder til fiskeyngel og RAS. Her har vi nogle særlige kompetencer i Brande, og det er særligt her, at vi mærker en stigende efterspørgsel. Ikke mindst derfor skal investeringen og kapacitetsudvidelsen gennemføres hurtigst muligt", fortsætter Carlos Diaz.

Udvidelsen af fabrikken er allerede sat i gang og forventes klar til ibrugtagning i sommeren 2019. Udvidelsen vil på både kort og lang sigt betyde nye arbejdspladser samt fortsat udvikling i Brande. Hos det danske industrikonglomerat, Schouw & Co., i Aarhus glæder det adm. direktør Jens Bjerg Sørensen at kunne foretage yderligere investeringer i danske produktionsenheder:

"Vi har en høj investeringskvote i vores virksomheder, og det giver os mærkbare forspring på den lange bane. Her er BioMar bestemt ingen undtagelse, og vi har da også investeret massivt i både organisk vækst og opkøb de seneste år i Kina, Australien, Ecuador, Norge og nu også i Danmark", forklarer han.  

Schouw & Co. har været ejer af BioMar siden 2006. I de mellemliggende 12 regnskabsår er omsætningen næsten firedoblet – fra 2,6 milliarder kroner i 2005 til 10 milliarder kroner i 2017. BioMar producerede sidste år 1.156.000 ton fiskefoder på sine 13 fabrikker fordelt på 10 lande verden.

Kapacitetsudvidelsen i Brande forventes ikke at få betydning for Schouw & Co.’s forventninger til omsætning og resultat i 2018.


For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • CEO Carlos Diaz, BioMar Group, tlf. +45 8620 4970 og cdiaz@biomar.com
  • Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222


Om BioMar
BioMar er en af verdens største leverandører af kvalitetsfoder til industrialiseret reje- og fiskeopdræt. Virksomheden omsatte i 2017 for 9,96 milliarder kroner og havde en indtjening på 712 millioner kroner (EBITDA). BioMar har fabrikker i Norge, Chile, Danmark, Skotland, Spanien, Frankrig, Grækenland, Costa Rica, Kina og Tyrkiet og leverer foder verden over i omkring 80 lande til mere end 45 forskellige arter. BioMar-koncernen er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., som er noteret på Nasdaq Copenhagen.

Yderligere oplysninger om BioMar kan indhentes på www.biomar.com

Yderligere oplysninger om Schouw & Co. kan indhentes på www.schouw.dk

Del