BioMar styrker engagement i den chilenske akvakultur

BioMar investerer ca. 110 mio. kr. i Chile med overtagelse af de resterende 50% af virksomhedens store joint venture-fabrik. Overtagelsen giver BioMar rådighed over en betydelig og fleksibel produktionskapacitet.

BioMar, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co. i Aarhus, har siden 2007 drevet tre fabrikker i Chile. To af fabrikkerne har været 100% ejet af BioMar, mens den tredje fabrik har været drevet i et 50/50 joint venture med den chilenske opdrætsvirksomhed AquaChile.

Joint venture-fabrikken har produceret foder til AquaChile og en række andre kunder, men parterne har aftalt, at BioMar overtager hele ejerskabet af fabrikken. Aftalen, der er indgået med forbehold for myndighedernes godkendelse, medfører, at BioMar får rådighed over en betydelig og fleksibel produktionskapacitet:

Vi ser et stort potentiale for vækst i den chilenske akvakulturindustri, og med denne investering sikrer vi, at vi kan fortsætte udviklingen af BioMar Chile. BioMar har gennem mange år været en af de førende fiskefoderproducenter på det chilenske marked, og rådigheden over fabrikken giver mulighed for at betjene en bredere kundebase, ligesom det åbner op for fremtidige opgraderinger og udvidelser af fabrikken” forklarer Carlos Diaz, adm. direktør i BioMar.

Aftalen om overtagelsen af den resterende del af fabrikken er en følge af, at AquaChile for nylig blev overtaget af Agrosuper:

Vores tilstedeværelse i Chile har været et meget vigtigt element i udviklingen af BioMar. Den chilenske del af virksomheden bidrog i 2018 med en omsætning på ca. 2,3 mia. kr. svarende til mere end 20% af omsætningen i BioMar. Da Agrosuper overtog AquaChile, opstod denne mulighed, som både giver øget fleksibilitet til BioMar og samtidigt mulighed for at fastholde en god forretningsmæssig relation til AquaChile” siger Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

• Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør, Schouw & Co., +45 86 11 22 22, schouw@schouw.dk

  

Om BioMar

BioMar er en af verdens største producenter af kvalitetsfoder til industrialiseret reje- og fiskeopdræt. Virksomheden omsatte i 2018 for 10,3 mia. kr. og havde en indtjening (EBITDA) på 713 mio. kr. BioMar driver 14 fabrikker og har yderligere to fabrikker under opførelse. Fabrikkerne er placeret i Norge, Chile, Danmark, Skotland, Spanien, Frankrig, Grækenland, Tyrkiet, Kina, Costa Rica og Ecuador, og snart også i Australien. BioMar leverer foder til mere end 45 forskellige arter i omkring 80 lande verden over. BioMar er 100% ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., som er noteret på Nasdaq Copenhagen.

 

Yderligere oplysninger om BioMar kan indhentes på www.biomar.com

Yderligere oplysninger om Schouw & Co. kan indhentes på www.schouw.dk

Del