BioMar øger kapaciteten til produktion af rejefoder i Ecuador

BioMar har fuld fart på sin ecuadorianske produktion af rejefoder, der blev tilkøbt i 2017. Nu udvides den årlige produktionskapacitet med ca. 40.000 tons  gennem en investering i en produktionslinje baseret på ekstruderingsteknologi.

BioMar, der er verdens tredjestørste producent af kvalitetsfoder til industrialiseret fiskeopdræt, tog sidste år et stort strategisk skridt i forbindelse med købet af den ecuadorianske rejefoderproducent Alimentsa. Allerede kort efter overtagelsen blev produktionskapaciteten øget, og nu investerer BioMar, der er 100% ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co. i Aarhus, igen i en udvidelse af produktionskapaciteten:

- Den ecuadorianske rejeproduktion vokser med tocifrede vækstrater i disse år, og vi har nået vores kapacitetsgrænse. Vi har allerede en ny linje klar til idriftsættelse, og vi investerer nu yderligere ca. 50 mio. kr. i en produktionslinje, der er baseret på ekstruderingsteknologi, forklarer adm. direktør i BioMar, Carlos Diaz.

I dag produceres størstedelen af verdens rejefoder med den mere simple pelleteringsteknologi. BioMar har mange års erfaring med den særlige ekstruderingsteknologi, der blandt andet benyttes inden for den højeffektive laksefoderproduktion og til mange andre fodertyper af højeste kvalitet. I Costa Rica har BioMar igennem de seneste fem år produceret ekstruderet rejefoder, og teknologien muliggør blandt andet en mere optimal receptformulering og dermed mere fleksibel produktion og bredere sortiment: 

- Inden vores indtræden i Ecuador var rejer det største forretningsområde inden for den globale akvakultur, som BioMar ikke var involveret i. Nu er vi i fuld gang med at overføre erfaring og viden fra vores mangeårige produktion af foder til ca. 45 andre fiskearter, fortsætter Carlos Diaz.

Ecuador er i dag verdens tredjestørste producent af rejer, og det lille sydamerikanske land dækker hele værdikæden fra produktion af rejelarver og rejefoder til de færdige rejer, der eksporteres til hele verden. BioMar står i dag for 10-15% af foderet til det vigtige ecuadorianske marked og har netop også etableret en ny forsknings- og testafdeling i tilknytning til fabrikken for at kunne udvikle foder i tæt samarbejde med kunderne. BioMar beskæftiger ca. 175 medarbejdere på fabrikken i Ecuador og har udover denne også fabrikker i Norge, Chile, Danmark, Skotland, Spanien, Frankrig, Grækenland, Costa Rica, Kina og Tyrkiet. BioMar leverer godt 1,1 mio. ton foder om året til mere end 80 lande.


For yderligere oplysninger kontakt venligst:
• Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør, Schouw & Co., +45 86 11 22 22, schouw@schouw.dk
• Henrik Aarestrup, VP Emerging Markets, BioMar, +45 25 50 50 71, haa@biomar.com
• Sif Rishøj, Director Global HR and Corporate Communication, BioMar, +45 86 20 49 70, sri@biomar.com


Om BioMar
BioMar er verdens tredjestørste leverandør af kvalitetsfoder til industrialiseret fiskeopdræt. Virksomheden omsatte i 2017 for 1,3 mia. euro og havde en indtjening (EBIT) på ca. 75 mio. euro. BioMar har fabrikker i Norge, Chile, Danmark, Skotland, Spanien, Frankrig, Grækenland, Costa Rica, Kina, Tyrkiet og Ecuador og leverer foder i omkring 80 lande verden over til mere end 45 forskellige arter. BioMar koncernen er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., som er noteret på Nasdaq Copenhagen.

Yderligere oplysninger om BioMar kan indhentes på www.biomar.com

Yderligere oplysninger om Schouw & Co. kan indhentes på www.schouw.dk

Del