BioMar indgår stor strategisk aftale i Kina

17/4 2015

Danske BioMar har fredag underskrevet en hensigtserklæring om etablering af et joint venture med kinesiske Tongwei. Der er et enormt udviklingspotentiale i Kina, hvor mængden af opdrættet fisk er flere gange større end på BioMars nuværende markeder. Tongwei er Kinas største fiskefoderproducent, og samarbejdet indledes med at investere ca. USD 10 millioner i en nyetableret fabrik. 

BioMar der har været ejet af industrikonglomeratet Schouw & Co. siden 2005, planlægger opstart af fiskefoderproduktion i Kina fra 2016. Opstarten i Kina sker gennem etablering af et 50/50 joint venture med Tongwei, der er Kinas største producent af fiskefoder. Den nyetablerede virksomhed vil komplementere Tongweis eksisterende fiskefoderproduktion og vil være dedikeret til special- og højværdifoder til flere forskellige fiskearter som ørred, stør, pighvar, tilapia samt rejer. 

Carlos Diaz, adm. direktør i BioMar, ser et stort potentiale i samarbejdet med Tongwei: ”BioMar og Tongwei komplementerer hinanden rigtig godt, både i forhold til kompetencer, produkter og markedsadgang. Kina er verdens største marked for akvakultur, og Tongwei er den førende fiskefoderleverandør i Kina. BioMar er den globalt ledende leverandør af specialiseret yngelfoder og har en markant knowhow inden for fiskefoderperformance, og sammen har vi de optimale muligheder for vækst og udvikling.

BioMar har igennem en årrække søgt efter den rette partner i Kina, og Tongweis markedsadgang giver gode muligheder for en betydelig vækst. Det er ambitionen for det nye selskab løbende at ekspandere og opnå en førerposition inden for specialiseret højværdifoder til både ferskvands- og saltvandsarter. ”Det er ikke utænkeligt, at selskabet kan have flere produktions-sites og betydelig større kapacitet inden år 2020,” siger Carlos Diaz.

I første omgang investerer BioMar ca. USD 10 millioner i etablering af en foderfabrik med ca. 100.000 tons kapacitet, der efter planen skal begynde produktion i 2016. Når kapaciteten bliver fuldt udnyttet, svarer det til en omsætning på mere end en halv milliard kroner.

Adm. direktør i Schouw & Co., Jens Bjerg Sørensen: ”Jeg er meget tilfreds med, at BioMar får sat sit fodaftryk i Asien, der er verdens absolut største region for opdræt af fisk. Vi etablerer et selskab med en stor og respektabel partner og kan således sætte et markant præg på udviklingen i regionen. BioMars kompetencer inden for blandt andet bæredygtighed, receptoptimering, fiskeernæring og opdrætseffektivitet er meget efterspurgte. Det bliver et samarbejde til stor fordel for begge parter.

Om Tongwei

Tongwei Co Ltd. er børsnoteret i Shanghai og har ud over fiskefoderproduktion, der er virksomhedens kerneområde, også aktiviteter inden for kyllinge- og kvægfoder. I 2014 producerede Tongwei omkring 2.5 mio. ton fiskefoder til en lang række fiskearter.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222 og schouw@schouw.dk 

Del