BioMar bygger fabrik i Australien

Danske BioMar, der er verdens 3. største producent af kvalitetsfoder til industrialiseret fiskeopdræt, vil nu investere knap 300 millioner kroner i at bygge en fabrik i Australien. Herved fortsætter BioMar sin globale ekspansion. Etableringen af den nye fabriksenhed afventer i øjeblikket godkendelse fra de australske myndigheder, hvorefter fabrikken forventes at stå færdig i slutningen af 2019 og vil få en kapacitet på 110.000 ton fiskefoder om året.

Den danske fiskefoderkoncern BioMar, der er 100 procent ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., udvider nu sine forretninger i Australien og New Zealand. BioMar har de seneste år øget salget til netop det australske marked og har forsynet dette fra egne fabrikker i Chile og Skotland. Schouw & Co. og BioMar vurderer, at Australien og New Zealand udgør et støt stigende marked for kvalitetsfoder til industrialiseret fiskeopdræt, og det er årsagen til, at virksomheden nu investerer knap 300 millioner kroner i at bygge egen fabrik på det australske kontinent:

- Vi har dyrket et særdeles aktivt ejerskab af BioMar siden 2005 og har i den periode tredoblet virksomhedens omsætning til knap ni milliarder kroner i 2016. Nu har vi sammen med ledelsen i BioMar taget hul på en ny vækststrategi kaldet Shaping the future, hvor vi vil være endnu mere globale og udnytte det unikke R&D-setup og knowhow inden for bæredygtig produktion gennem øget volumen på de markeder, hvor akvakulturen er i vækst, og hvor high-end kvalitetsfoder efterspørges, siger adm. direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co.

Og der er fart på den danske fiskefodergigant. I dag får ca. 20 procent af alle fisk, der er opdrættet i Europa, Syd- og Centralamerika, foder fra en af BioMars fabrikker. Sidste år åbnede BioMar en ny fabrik i Tyrkiet med en kapacitet på 50.000 ton, og i år færdiggøres BioMars anden fabrik i Kina i byen Wuxi nær Shanghai. Også denne fabrik har en årlig kapacitet på 50.000 ton.

Samtidig udvider BioMar kapaciteten på sin norske fabrik i Karmøy nord for Stavanger med ikke mindre end 140.000 ton om året. Alene udvidelsen i Norge udgør en investering på en halv milliard kroner:

- Vækst er et nøgleord – både for os og for branchen som helhed. Det globale marked for akvakultur har nu rundet 400 milliarder kroner og vokser årligt med 5-6 procent. Det betyder selvsagt, at også vi skal øge vores kapacitet, forklarer CEO Carlos Diaz fra BioMar Group.

BioMar producerede sidste år 966.000 ton fiskefoder på sine fabrikker. I 2017 øges kapaciteten med knap 200.000 ton og fra 2019 med yderligere 110.000 ton på den nye fabrik i Australien. Fabrikken skal primært producere foder til opdræt af arter, som BioMar har stor erfaring med, og hvor BioMar er blandt de mest anerkendte leverandører på markedet:

- Fiskefoder bliver i dag produceret under meget forskelligartede forhold verden over. Ydeevne, råvarer og kvalitet er vidt forskellige, og her er vi eksponent for den absolut øverste del af branchen. Vi har mange års tradition for at optimere både recepter, råvarer og produktionsforhold, og det gør, at vi kan levere en ekstrem høj ydeevne og ensartet kvalitet med et minimalt forbrug af de knappe ressourcer. Det vil flere og flere opdrættere gerne betale for – ikke mindst på grund af forbrugernes stigende kvalitetskrav. Det er en af vores vigtigste unikke selling propositions til det globale marked for akvakultur, slutter Carlos Diaz.

Investeringen i den nye fabrik i Australien vil ikke få væsentlig indflydelse på Schouw & Co. koncernens indtjening før regnskabsåret 2020.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222
  • CEO Carlos Diaz, BioMar Group, tlf. +45 8620 4970 og cdiaz@biomar.com
  • Director, Global HR and Corporate Communication Sif Rishøj, BioMar Group, tlf. dir. +45 8620 4970 og sri@biomar.com

Om BioMar

BioMar er verdens 3. største leverandør af kvalitetsfoder til industrialiseret fiskeopdræt. Virksomheden omsatte i 2016 for 8,9 milliarder kroner og havde en indtjening på 581 millioner kroner (EBIT). BioMar har fabrikker i Norge, Chile, Danmark, Skotland, Spanien, Frankrig, Grækenland, Costa Rica, Kina og Tyrkiet og leverer foder i omkring 80 lande over hele verden til mere end 45 forskellige arter. BioMar-koncernen er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., som er noteret på Københavns Fondsbørs.

Yderligere oplysninger om BioMar kan indhentes på www.biomar.com

Yderligere oplysninger om Schouw & Co. kan indhentes på www.schouw.dk

Del